Overnameadviseur Ronald van der Graaf overgestapt naar Marktlink Fusies en Overnames

Ronald van der Graaf is overgestapt naar Marktlink Fusies & Overnames. Van der Graaf was hiervoor unit leider Corporate Finance bij Grant Thornton en daarvoor circa 10 jaar partner bij Diligence.
Van der Graaf (52) heeft zowel een technische als een financieel-economisch achtergrond en ervaring als manager, ondernemer en adviseur. Van der Graaf heeft veel bedrijven in verschillende groeifases begeleidt  zoals het aantrekken van investeerders bij een start-up tot het begeleiden van een doorstart van een onderneming middels een pre-pack. Als Register Valuator heeft Van der Graaf bedrijfswaarderingen uitgevoerd voor aandeelhouders, kopers, advocaten en als gerechtelijk deskundige.
Van der Graaf: “De uitdaging is steeds weer het zoeken naar de beste oplossing. Creativiteit en ervaring spelen daarbij een grote rol naast goede communicatie.  De MKB is de motor van de Nederlandse economie. Veel ondernemers in het MKB staan er echter vaak alleen voor en moeten continu op heel veel terreinen beslissingen nemen die een forse impact op de onderneming en de ondernemer in privé hebben. Dit is zeer zeker het geval bij fusies en overnames. Dit vraagt om een zeer brede expertise en het begrijpen wat de ondernemer drijft en wat voor het succes van de onderneming cruciaal is.”
Na een oorspronkelijk technische opleiding en carrière startte hij in 1986 met de avondopleiding MEAO gevolgd door de avondopleidingen HEAO bedrijfseconomie en accountancy om vervolgens drie postdoctorale opleidingen af te ronden: Register Accountant (RA) aan de Universiteit van Tilburg, Register Controller (RC) aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en Register Valuator (RV) aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.
Gerelateerde artikelen