Overname Willis Towers Watson door Aon afgeketst

Aon en Willis Towers Watson hebben afgezien van een fusie ter waarde van 30 miljard dollar waardoor de grootste verzekeringsmakelaar ter wereld zou zijn ontstaan, nadat de Amerikaanse regering een rechtszaak had aangespannen om de combinatie te blokkeren. Dat meldt de Financial Times.

Als gevolg van de beslissing om de fusie te laten vallen, moet Aon 1 miljard dollar betalen aan Willis, dat  al heeft aangekondigd hiervoor eigen aandelen in te kopen. 

Aon en Willis (samen 95.000 werknemers) kwamen in maart vorig jaar tot een overeenkomst. ter waarde van bijna 30 miljard dollar. De partijen dachten via de samensmelting voor honderden miljoenen dollars kosten te kunnen besparen.

In een rechtszaak die vorige maand werd aangespannen om de transactie te blokkeren, uitte het het Amerikaanse ministerie van Justitie  echter vernietigende kritiek. De deal zou een "Big Two" in de verzekeringsmakelaardij creëren en zou "aanzienlijke concurrentie uitschakelen en waarschijnlijk leiden tot hogere prijzen en minder innovatie, wat schadelijk is voor Amerikaanse bedrijven en hun klanten, werknemers en gepensioneerden", aldus de aanklacht.

Gerelateerde artikelen