Overname voert Twitter naar rand van de afgrond

Inkomsten dalen, de waarde is verschrompeld en de schuld torenhoog.

Twitter heeft eind januari voor het eerst 300 miljoen dollar aan rente betaald over de dertien miljard dollar aan schuld. Dat is het geld dat Elon Musk gebruikte om het platform te kunnen kopen, zo meldt de Financial Times.

De driemaandelijkse rentebetaling zou voortvloeien uit een akkoord met zeven financiers van de Twitterdeal, onder leiding van Morgan Stanley. Ook Bank of America en Barclays zouden geld in de deal hebben gestoken. 

Volgens de Financial Times zijn er in de financiële wereld grote zorgen over de financiële gezondheid van Twitter. Het bedrijf moet een jaarlijkse rente van ongeveer anderhalf miljard dollar betalen in driemaandelijkse termijnen. De oplopende rente doet daar geen goed aan.

De waarde van Twitter zou inmiddels verschrompeld zijn. Musk kocht het bedrijf voor 44 miljard dollar, maar volgens analisten van Wedbush Securities zou het nu nog maar vijftien miljard waard zijn. De inkomsten zijn gedaald met ongeveer 40 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2022. De kaspositie zou één miljard dollar bedragen.

Lukt het Twitter niet om rente te betalen, dan komt het waarschijnlijk in een faillissement terecht. De waarde ervan wordt dan weggevaagd, zo analyseert de Financial Times.
 

Gerelateerde artikelen