Overname VMware door Broadcom op de tocht in de EU

Deal van 61 miljard zou volgens onderzoek de concurrentie schaden.

De Europese Commissie oordeelt dat de voorgestelde overname van VMware door Broadcom de concurrentie in de markt schade kan berokkenen. Dat is de voorlopige uitkomst van een onderzoek naar de deal, die een omvang heeft van 61 miljard dollar. Het finale oordeel volgt nog.

Volgens het onderzoek ontwricht de voorgenomen fusie vooral de markt voor hardwarecomponenten die met de virtualisatie-software van VMware werken. De Europese Commissie kwam tot dit oordeel na analyse van het aanbod en de positie van de beide partijen afzonderlijk. Eerder doken er ook al in Groot-Brittannië problemen op voor de overname. Ook klanten van VMware vrezen de deal.

De commissie vreest dat Broadcom zichzelf zal bevoordelen met de technologie van VMware en de concurrenten het nakijken zal geven. Mocht het tot een overname komen, dan kan Broadcom weigeren om bepaalde technologie van VMware te leveren aan concurrenten. 

De Europese Commissie heeft haar bezwaren nu overgemaakt aan Broadcom, dat de kans krijgt om te reageren. Een finale beslissing staat op de planning het begin van de zomer. Broadcom van zijn kant heeft de afronding van de deal al uitgesteld maar hoopt de overname toch rond te hebben voor 30 oktober.
 

Gerelateerde artikelen