“Overname van Corbion op termijn mogelijk”

Als biotechnologiebedrijf Corbion op termijn wordt overgenomen is dat geen verrassing. Dat schreef bank KBC vrijdag in een rapport.

Daarmee reageert de bank op marktgeruchten van donderdag dat de producent van voedingsingrediënten en bioplastic een overnamebod tussen de 35 en 40 euro per aandeel zou hebben ontvangen van een private-equityhuis en mogelijk een industrieel chemiebedrijf.

Betrouwbaarheid
Het aandeel schoot na het geruchtmakende artikel, dat Wallstreetwires.com de wereld instuurde, flink omhoog. De marktvorsers vinden echter dat de betrouwbaarheid van Wallstreetwires niet te vergelijken is met bekende namen als Mergermarket en de Financial Times. De site schrijft overigens wel dat Corbion geen referentieaandeelhouder heeft. 

Mogelijke partijen die interesse in Corbion zouden kunnen hebben zijn volgens de bank DuPont, Evonik en DSM. Chemiebedrijf DSM valt waarschijnlijk af omdat het dit jaar aangekondigd heeft geen grote acquisities meer te doen. DuPont is op het moment bezig met de Dow Chemical-fusie.

Bron: ANP/MenA

Gerelateerde artikelen