Overname Slotervaartziekenhuis afgerond

De overname van het Slotervaartziekenhuis door zorgondernemer Loek Winter is op oudejaarsdag definitief afgerond. Dat heeft Winters bedrijf, MC Groep, donderdag bekendgemaakt. De rechtbank in Haarlem bepaalde vorige maand dat de overname kon doorgaan. Oud-bestuursvoorzitter en aandeelhouder van het ziekenhuis Aysel Erbudak had bezwaar gemaakt tegen de verkoop en beslag laten leggen op de aandelen.
Erbudak meent te worden benadeeld door de verkoop, omdat vorig jaar zonder haar toestemming meer aandelen waren uitgegeven. De rechter oordeelde echter dat de verkoop goed is voor de continuïteit van het ziekenhuis, en de eventuele schade voor Erbudak te ongewis was om een beslag te rechtvaardigen.
Winter, ook eigenaar van ziekenhuizen in Flevoland, laat het Slotervaartziekenhuis samenwerken met het op hetzelfde terrein gelegen Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Verder is het voor de MC Groep prioriteit om de financiële positie van het ziekenhuis te verbeteren. De gebrekkige liquiditeit van het ziekenhuis was de reden voor de eigenaren om contact te leggen met Winter.
Bron: Novum
 
Gerelateerde artikelen