Overname NedCar door VDL leidt tot banengroei

Bij de autofabriek VDL NedCar in Born komen er vanaf 2015 circa 500 tot 800 nieuwe banen bij. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Terwijl bijna de hele Europese automotivesector krimpt als gevolg van de economische crisisgroeit VDL NedCar dankzij de succesvolle Duitse autoindustrie.
VDL werkt niet samen met de grote Franse automobielproducenten. Juist die moeten nu reorganiseren. De omzet van VDL in automitive groeit. Nu komt nog circa de helft van de omzet (circa 1,76 miljard euro) uit automotive. Op termijn wordt dit meer. 
De groei wordt met name mogelijk gemaakt door de overeenkomst met BMW voor de productie van Mini’s voor VDL NedCar. De VDL Groep investeert veel in dit nieuwe dochterbedrijf. Waaronder 152 miljoen euro in bedrijfsgebouwen, terreinen, machines, installaties en andere bedrijfsmiddelen.
BMW voert ondertussen de productie van Mini’s op, waardoor VDL NedCar vanaf 2014 zoveel werk heeft dat de eerste drie of vier jaar opdrachten voor andere autoproducenten niet noodzakelijk zijn. VDL heeft ook goede contacten met autoproducenten als Jaguar, Land Rover, Volvo en Ford én toeleverancier Bosch.
Gerelateerde artikelen