Amerikaanse Idex neemt Muon Group over voor 700 miljoen

Rivean Capital gaat akkoord met verkoop van microprecisiespecialist Muon Group aan IDEX Corporation.

Rivean Capital kondigt aan dat het een overeenkomst heeft bereikt met de aan de NYSE genoteerde, gediversifieerde industriële technologiegroep Idex Corporation voor de verkoop van Muon B.V. en haar dochterondernemingen. De Muon bedrijvengroep heeft volgens het FD zo'n 580 werknemers en een omzet van circa 140 miljoen euro. Het bedrijf is gevestigd in Eerbeek. 

Het Amerikaanse Idex betaalt 700 miljoen euro in contanten voor Muon, dat bestaat uit vijf hightechbedrijven met zes productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en India.

Er is een sterke strategische grondgedachte voor de transactie, met duidelijke voordelen voor beide bedrijven, schrijft Rivean in een persbericht. De overname van Muon Group zal Idex voorzien in aanvullende mogelijkheden op het gebied van precisietechnologie en zal de productontwikkeling verbeteren om de relaties met klanten verder te versterken en uit te breiden.

Michiel Barendse, CEO van Muon Group: “Met de steun van Rivean Capital heeft Muon een strategische agenda kunnen implementeren die het bedrijf positioneert voor groei in de komende jaren. Wij zijn bij Muon allemaal verheugd om onze krachten te bundelen met het Idex-platform, omdat we denken dat dit de beste manier is om onze groeiambities op de lange termijn veilig te stellen. Het bedrijfsmodel en de cultuur van Idex komen goed overeen met die van ons, en hun schaal en middelen zullen ons helpen onze doelen sneller te bereiken.”

Hein Ploegmakers, senior partner bij Rivean Capital: “Rivean Capital heeft Muon Group de afgelopen vierenhalf jaar volledig ondersteund in haar groeitraject. In deze periode rondde Muon een meerjarig investeringsprogramma is de omzet meer dan verdubbeld. Ik ben ervan overtuigd dat Idex een uitstekend thuis zal zijn voor Muon.”

De afronding van de beoogde transactie wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2022 en is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen door regelgevende instanties en het afronden van de overlegprocedures voor de ondernemingsraad.

William Blair trad op als exclusief financieel adviseur van de aandeelhouders van Muon Group en De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur van Rivean Capital. Houthoff en Sidley Austin stonden als juridisch adviseur Idex Corporation bij. 

Gerelateerde artikelen