Overname in de wereld van persoonlijke verzorging

Rebel-Nature uit Amsterdam koopt het Friese Mades Cosmetics

Rebel-Nature uit Amsterdam, een producent van producten voor persoonlijke verzorging, heeft Mades Cosmetics uit Drachten overgenomen. Marktlink heeft Mades Cosmetics bij het verkooptraject begeleid.

Rebel-Nature is sinds 2015 actief als producent van innovatieve en duurzame personal care producten. De afgelopen jaren is het sterk gegroeid, naar een omzet van 10 miljoen euro. In Amsterdam heeft Rebel-Nature een eigen laboratorium en productieruimte, maar door de groei was eigenaar Thomas de Waal op zoek naar uitbreidingsmogelijkheden.

Mades Cosmetics zocht vanwege gebrek aan interne opvolging een overnamepartner die de beoogde financiële doelstelling kon bereiken. De productielocatie in Drachten wordt gebruikt om aan de toenemende vraag naar Rebel-Nature producten te voldoen.

Mades Cosmetics produceerde de afgelopen jaren volledig onder eigen merk met producten voor bath, body, skin- & haircare. Deze producten worden in ruim vijftig landen aan internationale retailketens verkocht. Het bedrijf, waar 35 medewerkers werkzaam zijn, realiseerde in 2020 een omzet van 6 miljoen euro.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen