Overname in de glastuinbouw wegens ouderdom

In de agrosector vindt een overname plaats. Arvesta, leverancier van de glastuinbouw, neemt branchegenoot Benfried, een bedrijf met zeventig medewerkers. Het betreft een volledige overname.

Marktlink Fusies & Overnames bracht beide partijen met elkaar in contact en begeleidde de verkoop. Benfried kwam in de etalage omdat de eigenaren op leeftijd raakten en geen opvolger hadden binnen het bedrijf.

Arvesta gebruikt de deal om haar internationale positie te versterken. Het bedrijf voert vier merken: Sanac, Hortiplan en Alliance (NL) en Van der Hoeven (NL).

M&A-adviseur Max van Wakeren van Marktlink ziet de overname als een logische strategische stap voor beide partijen: “Benfried is al tientallen jaren één van de meest toonaangevende toeleveranciers voor de glastuinbouw op de Nederlandse en Europese markt. Schaalvergroting in de tuinbouw vraagt om sterke partnerships om toekomstige uitdagingen in de markt het hoofd te kunnen bieden. De overname van Benfried door Arvesta is daar een mooi voorbeeld van.”

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. De finale afronding van deze overname is onderworpen aan de goedkeuring van de Nederlandse concurrentieautoriteiten.

Gerelateerde artikelen