Overname ICT Group doorgezet

NPM Capital en Teslin hebben voldoende aandelen binnengehaald om de overname van industrieel automatiseerder ICT Group door te zetten. Daarmee verdwijnt ICT Group waarschijnlijk van de beurs.

Met het kapitaal van investeerders NPM Capital en Teslin wil ICT Group grotere overnames doen, liet het bedrijf eerder dit jaar weten. Het consortium van NPM Capital en Teslin stelt daarvoor een groeikapitaal van 200 miljoen euro beschikbaar.

Voor het zover is, moest de overname wel voltooid worden. Om dat voor elkaar te krijgen bood het consortium 14,50 euro per aandeel. Een bod dat anderhalve week geleden werd opgehoogd naar 14,90 euro per aandeel. De bieders verzekerden zich zo van de steun van investeerder Invesco, dat 8,8 procent van de aandelen in handen heeft.

Toch bleef het tot op het laatste moment spannend of de overname door zou gaan. Afgelopen vrijdag verliep het ultimatum terwijl NPM Capital en Teslin slechts 78 procent van de aandelen hadden verworven waar een minimum van 80 procent vereist was. Tijdens het weekend kwam investeerder Alychlo NV echter alsnog over de brug, waardoor het totaal naar 80,1% kruipt. En dat is genoeg om alsnog verder te gaan, schrijven de bieders nu.

Aandeelhouders die tot dusver hun stukken niet van de hand deden, krijgen tot 9 augustus de tijd dat alsnog te doen. Op die manier hoopt het consortium ten minste 95 procent van de stukken op te halen. Daarmee kan het consortium naar de ondernemingskamer om het IT-bedrijf volledig in handen te krijgen. Mocht het niet lukken om 95 procent te bemachtigen, dan hevelen de kopers de activa van ICT Group dan over naar een andere onderneming en vullen de kas van de oorspronkelijke onderneming met hun overnamebod. Deze methode is echter complexer, en dus kiezen de kopers daar liever niet voor.

Gerelateerde artikelen