Overname E-Plus door KPN blijft mogelijk

Omdat de operationele prestaties van Telefonica Deutschland verzwakken, zal het bedrijf waarschijnlijk flexibel zijn wat betreft concessies aan de Europese Commissie voor de overname van KPN's Duitse dochter E-Plus. Dat meldt persbureau Dow Jones in gesprek met analisten van Credit Suisse.
De analisten wijzen op recente mediaberichten dat de Europese Commissie zich zorgen maakt om de prijzen voor pre-paid klanten. Deze kunnen als gevolg van de overname 26% tot 37% stijgen. Volgens de analisten zijn de bezwaren van de Europese Commissie daarmee niet onoverkomelijk. Geziende verwachte miljardensynergieen is er onderhandelingsruimte. 
 
Adviseurs bij overname 
Bij de overname zijn zakenbanken J.P.Morgan en Goldman Sachs de joint lead advisors van KPN. Advocatenkantoor Allen & Overy vezorgt het juridisch advies. ABN AMRO adviseert KPN’s supervisory board. KPMG verzorgt de transaction support en PwC adviseert op de fiscale aspecten. De Spaanse koper Telefonica krijgt advies van Morgan Stanley, CMS Hasche Sigle, McDermott Will & Emery en KPMG. 
Het team van J.P.Morgan bestaat uit Jake Donavan, Cassander Verwey, Peter Kerckhoffs, Wendy Hohmann en Marc van Meerwijk. Namens Goldman Sachs adviseren Simon Holden en Isidoor Rutten. Het team van Allen & Overy staat onder leiding van Jan Louis Burggraaf. Hij werkt samen met Hartmut Krause, Kees Schillemans, Asmus Mihm, Lucas Brabers, Gijs Linse, Alexander Wuepper en Stephanie Horowitz. Hugo Peek geeft leiding aan het team van ABN AMRO bij het advies aan de supervisory board van KPN. Het team van KPMG staat onder leiding van Bas Smits en het team van PwC bestaat uit Frank Engelen, Bart van der Gulik en Stefan Kaufman.
Zakenbankiers Peter Krowinkel en Kamal Chebaklo verzorgen het advies aan Telefonica namens Morgan Stanley. Het team van CMS Hasche Sigle bestaat uit advocaten Oliver Thurn, Hildegard Ziemons, Martin Kolbinger en Martin Kuhn. Zij adviseren Telefonics Deutschland. Advocaten Joseph Marx, Andreas Kurtze, Phillip von Ilberg en Just Clemens van McDermott Will & Emery adviseren Telefonica. KPMG-ers Kevin Moran, Lars Christian en Christian Jänisch verzorgen het fiscale advies voor de Spanjaarden.
Gerelateerde artikelen