Vitec neemt het Nederlandse softwarebedrijf Enova over

Het Zweedse Vitec Software Group AB versterkt haar positie in Vertical Market Software door alle aandelen in het Nederlandse softwarebedrijf Enova over te nemen.

Enova is opgericht in 2005 en is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen, leveren en onderhouden van energiemanagementsoftware voor grote bedrijven in Nederland en het leveren van netbeheerdiensten.
 
Het bedrijf biedt een compleet softwarepakket voor energiebeheer via zijn SaaS Energy Management Software (EMS). Daarnaast biedt Enova's Grid Management Service (GMS) netbalanceringsdiensten voor transmissiesysteembeheerders (TSO's), door de reserves van de energieverbruiks- en/of productie-eenheden van zijn klanten te bundelen. Het doet dit voor de Nederlandse TSO TenneT en streeft naar een pan-Europese aanwezigheid in de komende jaren.

Vitec is een Zweeds softwarebedrijf dat gestandaardiseerde software ontwikkelt voor diverse niches, zoals apotheken, banken, autogarages, vastgoed, zorg en onderwijs. Het bedrijf is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm.

"Vitec heeft een sterke positie en beschikt over brede expertise op het gebied van Vertical Market Software en een diep begrip van energieprognoses en optimalisatiedomeinen", zegt John Kruijt, CEO van Enova. “Als bedrijf geloven we dat het essentieel is om een eigenaar voor de lange termijn te hebben die toegewijd is aan het stimuleren van onze groei en ontwikkeling. Met Vitec heb ik er alle vertrouwen in dat we kunnen blijven voortbouwen op onze prestaties en het aanbod van Enova kunnen verbeteren – in het voordeel van onze klanten en medewerkers, zowel nu als in de toekomst.”

Vitec werd bij de acquisitie geadviseerd door AKD (Teamleader Lennart Crain)
 

Gerelateerde artikelen