Overname door Franse staat helpt Atos onvoldoende

Atos heeft nog ongeveer een miljard euro extra nodig om de schulden te betalen.

De Franse overheid wil de activiteiten van Atos kopen die van strategisch belang zijn voor Frankrijk. Atos bevestigde een niet-bindend aanbod van de Franse overheid te hebben ontvangen. Frankrijk wil zo voorkomen dat die onderdelen in buitenlandse handen vallen.

De onderdelen worden gewaardeerd op 700 miljoen tot 1 miljard euro.Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft echter meer geld nodig voor zijn reddingsplan. Het bedrijf, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, heeft 1,7 miljard euro nodig om zijn activiteiten te kunnen voortzetten. Eerder ging het nog uit van 1,2 miljard euro.

Atos stelde vorige week al de deadline van zijn reddingsplan met een week uit, tot en met vrijdag 3 mei. Volgens Atos stellen klanten de ondertekening van nieuwe contracten uit door de onzekerheid rond de onderneming. Atos is een van de belangrijkste technologiebedrijven voor Frankrijk en voert opdrachten uit voor het Franse leger en de kernenergiesector.

De banken en schuldeisers hadden oorspronkelijk tot en met vrijdag 26 april de tijd om te reageren op het reddingsplan. Onder het herziene plan wil Atos ook de schulden verder terugdringen. Het bedrijf streeft ernaar zijn schulden met 3,3 miljard euro te verminderen, vergeleken met een eerdere schuldvermindering van 2,4 miljard euro. (ANP)

Gerelateerde artikelen