Nog een Nederlandse overname door Delen Private Bank

De Belgische vermogensbeheerder neemt Box Consultants over.

De Belgische vermogensbeheerder Delen neemt Box Consultants over, een Nederlandse family office met met een lange staat van dienst voor relaties met grotere vermogens. Door de overname zal Delen Nederland zijn beheerd vermogen ruim verdubbelen, zo maakt het concern bekend.

De overname past in de Nederlandse groeistrategie van Delen Private Bank. Deze is erop gericht een steeds toonaangevender speler te worden op de Nederlandse markt voor private banking en vermogensbeheer, naast haar vooraanstaande positie op de Belgische thuismarkt.

Delen nam al meerdere vermogensbeheerders in Nederland over, waarbij de overname van Oyens & Van Eeghen in 2016 het meest in het oog springt. In 2019 volgde de aansluiting van Nobel Vermogensbeheer, in 2023 die van Groenstate Vermogensbeheer en eerder dit jaar die van Puur Beleggen.

Wat de Belgische Frederik Baert, algemeen directeur bij Delen, betreft zijn er nog genoeg kansen op de Nederlandse markt. “Met de overname van Box realiseren we onze vijfde Nederlandse overname in acht jaar. Nederland wordt voor ons zo meer en meer een tweede thuismarkt. Wat voor ons bij overnames cruciaal is, is dat onze partners in dezelfde beleggingsfilosofie geloven en in Nederland merken we dat we hierin, met een aantal andere vermogensbeheerders op eenzelfde lijn zitten. Dit maakt dat samenwerkingen heel natuurlijk verlopen. De aanwezigheid van relatief veel kleinere vermogensbeheerders op de Nederlandse markt zorgt ervoor dat verdere groei hoog op de strategische groepsagenda blijft staan.”

Delen heeft bijna 1,2 miljard euro op de plank liggen voor verdere overnames. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Waarbij Frankrijk de meest logische oversteek lijkt. De instelling ziet zich daarbij gesteund door zijn grootaandeelhouder, het beursgenoteerde Ackermans & van Haaren. De private bank is al actief in Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Gerelateerde artikelen