Overname Coldenhove Papier door Neenah Paper

Coldenhove Papier en Neenah Paper zijn overeengekomen dat de Eerbeekse papierspecialist onderdeel wordt van Neenah Paper.

Het Amerikaanse bedrijf uit Alpharetta, Georgia neemt alle aandelen over van de nazaten van de twee aandeelhoudende families en het zittende management. De overname is naar verwachting definitief op 1 november 2017. 

Coldenhove Papier is opgericht in 1661 en heeft zich in ruim 350 jaar ontwikkeld tot leverancier van kwalitatief hoogwaardig papier voor speciale toepassingen. Coldenhove Papier behaalde in 2016 een omzet van ongeveer € 40 miljoen. De onderneming telt 120 medewerkers en is actief in 45 landen.

Consoliderende wereldmarkt

CEO Jeroen Alkemade: “Coldenhove Papier is een sterke maar kleine specialist in een consoliderende wereldmarkt. Om de ingeslagen weg van groei van de laatste jaren te kunnen voortzetten hebben we gezocht naar een financieel sterke partner die onze groei strategie kan ondersteunen. Neenah Paper is met verkoop in 80 landen een wereldspeler in specialistische producten, die de innovatieve kracht van Coldenhove Papier erkent. Ik ben verheugd dat we in Neenah Paper onze strategische partner hebben gevonden.”

 

Gerelateerde artikelen