Overname Brink’s van G4S Cash activiteiten

Brink’s betaalt 860 miljoen dollar voor de overname van de betreffende activiteiten van G4S.

Door de overname wordt de wereldwijde operationele voetafdruk van Brink’s uitgebreid van 41 naar 55 landen. De overgenomen activiteiten tellen 25.000 medewerkers, 168 vestigingen en 3.700 voertuigen. Brink’s heeft op dit moment geen activiteiten in Nederland. Het huidige management in Nederland zal de organisatie, met ruim 1.000 medewerkers, blijven leiden. Brink’s is van plan om te investeren in verdere groei van de activiteiten. 

Brink's heeft zijn bedrijf opgebouwd met een focus op cash-managementactiviteiten en gelooft sterk in de groeimogelijkheden van cash management. Contant geld blijft de meest geaccepteerde betaalmethode ter wereld en is goed voor 80 procent van de consumententransacties wereldwijd. In Nederland wordt nog steeds 45 procent van de consumententransacties in contanten verricht. Als onderdeel van deze transactie breidt Brink’s uit in cash-intensieve, opkomende groeimarkten in Azië en Oost-Europa. 

“G4S is de leidende speler in Nederland en we zullen in deze markt blijven investeren om verder te groeien. Daarnaast hebben wij als wereldwijde speler een reputatie van 160 jaar opgebouwd door de allerbeste cashmanagementoplossingen te bieden en zien we veel mogelijkheden om nieuwe technologie in te zetten om het gebruik van contant geld nog makkelijker te maken. Door te blijven investeren in nieuwe technologieën – zoals mobiele oplossingen voor cash management – bieden wij groeikansen voor onze medewerkers, nieuwe diensten voor onze klanten en kunnen we herinvesteren in de markten die we bedienen,” zegt Chris Parks, Senior Vice President bij Brink’s, die verantwoordelijk wordt voor de activiteiten van Brink’s in Europa na afronding van de transactie. 

Gerelateerde artikelen