ING en OxGreenfield investeren in hightech onderneming uit Veldhoven

Belangrijk uitgangspunt van de huidige transactie is een verdere ontwikkeling van de Buy & Build strategie.

ING Corporate Investments, de investeringstak van ING, en private equity partij OxGreenfield nemen een deel van de aandelen van Bestronics uit Veldhoven over.

Bestronics is een toonaangevende producent van hightech electronica en is daarnaast actief als test-, en assemblage partij voor diverse elektronische toepassingen. Het zwaartepunt van de klanten van Bestronics bevindt zich in de consumer-electronics en automotive, met een sterke groei richting medische toepassingen. Bestronics heeft vier locaties in Nederland en een inkoopkantoor in China.

De onderneming onderscheidt zich in de markt door haar kennis van sectorspecifieke processen, lean- en mean procesinrichting, technische expertise en kennis van de gecompliceerde situatie in de supply chain. De onderneming heeft in de afgelopen jaren consequent groei gerealiseerd en zijn er buy- and build kansen.

Mede door de stijgende vraag naar elektrificatie en internet of things bij bestaande klanten wordt verwacht dat deze groei wordt voortgezet de aankomende jaren. Het toevoegen van nieuwe diensten en functionaliteiten zal hieraan bijdragen, evenals de groei binnen een groeiende groep OEM klanten.

De combinatie van al deze factoren hebben ING en OxGreenfield ertoe bewogen te investeren in deze onderneming. De onderneming wordt geleid door de broers Hans en Anton van Limpt die de komende jaren de groei verder gestalte zullen blijven geven.

Bestronics is gevestigd in Veldhoven en bevindt zich dus midden in de Brabantse hightech omgeving en is een gewaardeerd lid van Brainport Industries. Dit geeft de onderneming een uitstekende uitgangspositie voor de werving van talentvol personeel en de verdere groei van haar klantenbasis.

De toegevoegde waarde van Bestronics ligt in de kennis van markt & sector kenmerkende processen, de techniek, het ontzorgen van klanten en de pragmatische benadering van klantverzoeken en servicebehoefte. Dit maakt de onderneming uniek ten opzichte van andere aanbieders en verklaart waarom het een sterke groei doormaakt.

Spinnov
Onderdeel van de transactie is de volledige integratie van Spinnov in Bestronics. Spinnov is actief als ontwerp– en engineering partij van elektronicaproducten en is hierdoor een perfecte aanvulling op de activiteiten van Bestronics. De twee ondernemingen samen kunnen hierdoor als one-stop-shop een full serviceoplossing bieden in het gehele proces van productontwikkeling, productie en assemblage.

 

 

Gerelateerde artikelen