Overname Aesculaap door Pet Service gaat jaar geleden in

De deal verhoogt de omzet in 2023 van de koper opeens met 10 miljoen euro.

Pet Service Holding, een bedrijf voor dierverzorging met een notering aan Euronext, heeft eindelijk onthuld welk bedrijf wordt overgenomen. Het gaat om Aesculaap BV uit Boxtel. Aandeelhouders van Pet Service hebben hier op 30 december groen licht voor gegeven. Aesculaap wordt overgenomen van Asklepios BV, dat sinds 1926 actief is in de veterinaire markt.

De overname werd al aangekondigd in september, maar de naam van het over te nemen bedrijf bleef zorgvuldig afgeschermd. Half december was het boekenonderzoek afgerond, waarna de deal zo goed als rond was, zonder dat de identiteit van het over te nemen bedrijf onthuld werd.

De overname vindt plaats met terugwerkende kracht per 1 januari 2023. Door de deal zal de omzet in 2023 toenemen met minimaal 10 miljoen euro, laat Pet Service weten. De koopsom is niet bekendgemaakt. Wel laat Pet Service weten dat de koopsom in contanten voldaan.  De overname is gefinancierd uit de opbrengst van een converteerbare driejarige obligatielening van 4,9 miljoen euro die begin december is uitgegeven.

Gerelateerde artikelen