AddSecure neemt Clifford Group over

Laatst gewijzigd: 06 september 2023 11:03
AddSecure betreedt nieuwe IoT-branche door overname van Clifford Group

AddSecure is een Europese leverancier van veilige IoT-connectiviteit en end-to-end-oplossingen. De verbonden, datagestuurde en sensorgebaseerde oplossingen van AddSecure worden toegepast in gebouwen, alarmering, beveiliging, transport, persoonlijke veiligheid, gezondheidszorg, gemeenten, scholen, reddingsdiensten, elektriciteitsnetten en meer. Het hoofdkantoor van AddSecure bevindt zich in Stockholm, Zweden. Met meer dan 1000 medewerkers is het bedrijf wereldwijd actief.

Clifford Group, een portfoliobedrijf van Newport Capital, is een leverancier van hoogwaardige beveiligingssystemen en parkeerhulpsystemen en andere intelligente oplossingen om de veiligheid in het verkeer te verhogen.

“AddSecure zal de marktleidende expertise en platforms van Clifford op het gebied van mobiele beveiliging en geconnecteerde mobiliteit goed benutten”, zegt Stefan Albertsson, CEO van AddSecure. “Niet alleen voor verdere groei in de Benelux-markt, maar ook voor uitbreiding naar nieuwe markten en naar aangrenzende niet-automobielbranches. Bovendien zal de deal ook cross-sell-mogelijkheden creëren.”

“We zijn blij dat we een goed thuis hebben gevonden in AddSecure en zien aanzienlijke kansen voor verdere groei en ontwikkeling als onderdeel van een uitgebreide Europese leverancier van IoT- en telematicaoplossingen”, aldus Huibjan Braafhart, CEO van Clifford Group. “Ik ben verheugd om ons groeitraject te blijven leiden en leiding te geven aan de nieuwe business unit Smart Mobility.”

Advisors SELL side:

M&A: GP Bullhound
Legal: DLA Piper
Financial / Tax / Commercial VDD: KPMG
Tax support management re-investment: JSA Tax

Advisors BUY side:

Legal: Houthoff
Financial: PwC

Gerelateerde artikelen