Overgenomen Caldic was zelf een koper van formaat

Goldman Sachs Asset Management verkoopt Caldic uit Rotterdam aan Advent International. Caldic is een wereldwijde leverancier van life sciences- en specialistische chemicaliënoplossingen. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam.

De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2022 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en wettelijke goedkeuringen. De koopprijs en overige voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Koper Advent is met meer dan 30 investeringen een ervaren investeerders in chemische industrie. De investeerder wil Caldic integreren met GTM, de grootste onafhankelijke distributeur van speciaalchemicaliën in Latijns-Amerika. 

Caldic moet hiermee de grootste ter wereld worden in haar soort. Verdere overnames voor dit label moeten deze positie verder versterken, aldus investeerder Advent.

Voorafgaand aan de deal heeft Caldic zelf de nodige overnames gegaan. In vijf  jaar zijn tien acquisities gedaan. Dit jaar nam het Rotterdamse bedrijf Scott Chemicals over, een toonaangevende distributeur van speciale chemicaliën in Azië

 

Gerelateerde artikelen