Oud-topman UMC naar Philips

Jan Kimpen, de scheidend bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht, gaat als medisch directeur aan de slag bij Philips. Dat maakte het elektronicaconcern, dat zich wil gaan toeleggen op gezondheidstechnologie, maandag bekend.
Kimpen begint op 1 januari volgend jaar. De 57-jarige Belg kondigde dit voorjaar al aan dat hij per 1 november zou stoppen bij het UMC Utrecht, waar hij in 2009 de hoogste baas werd. Daarvoor was hij jarenlang hoogleraar kindergeneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Bij Philips wordt Kimpen verantwoordelijk voor wat het bedrijf klinische innovaties noemt. Daarbij doelt Philips op bijvoorbeeld betere procedures in ziekenhuizen waardoor nieuwe technologie efficiënt kan worden ingezet. Ook moet hij op zoek naar nieuwe verdienmodellen.
Philips wil volgend jaar zijn verlichtingsdivisie als zelfstandig bedrijf naar de beurs brengen. De onderneming gaat zich specialiseren in technologie voor ziekenhuizen en producten waarmee consumenten zichzelf een gezondere leefstijl kunnen aanmeten
Gerelateerde artikelen