Oud-topman KPMG Jan Hommen voorzitter RvC VolkerWessels

De Raad van Commissarissen van VolkerWessels wordt uitgebreid met Jan Hommen en Sietze Hepkema. Jan Hommen zal de rol van voorzitter op zich nemen en volgt daarmee Henry Holterman op die vicevoorzitter wordt. Overige leden zijn Dik Wessels en René Kuipers.

De benoeming van de twee nieuwe commissarissen past in het onderzoek naar een mogelijke beursgang. Met het oog op de Corporate Governance Code is het wenselijk om de samenstelling van de Raad van Commissarissen aan te passen, aldus VolkerWessels.

Jan Hommen

Jan Hommen was eerder CEO bij ING en bestuursvoorzitter van KPMG. Hij vervult op dit moment commissariaten bij AholdDelhaize (vicevoorzitter) en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (voorzitter). Teven is hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Tilburg University en adviseur van Advent International.

Sietze Hepkema

Sietze Hepkema heeft bij SBM Offshore de rol vervuld van Chief Governance & Compliance Officer en was lid van de Raad van Bestuur. Ook was hij partner bij Allen & Overy en lid van de Raad van Commissarissen van The Royal Bank of Scotland N.V.. Op dit moment vervult hij commissariaten bij Wavin en SBM Offshore en is hij lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance.

Gerelateerde artikelen