Oud-CVC-bestuurder Hugo van Berckel overleden

Laatst gewijzigd: 30 oktober 2023 16:02
Hugo van Berckel, die bij CVC een grote rol speelde, is afgelopen woensdag op 54-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slopende ziekte. Hij laat een vrouw en drie schoolgaande dochters na.

‘Hugo gaf leiding aan het Amsterdamse kantoor van CVC’, zegt zijn collega Jan Reinier Voûte. ‘Hij begreep dat hij als vertegenwoordiger van een investeringsmaatschappij relatief dicht op de bal moest zitten, maar ook de directie van de overgenomen bedrijven de ruimte moest geven.’ Voûte omschrijft Van Berckel als een man die met een tomeloze en positieve energie de meest ingewikkelde klussen tot een goede oplossing wist te brengen.

Analytisch vermogen, een doorzetter en voor alles een man die een rol op de achtergrond verkoos boven de publiciteit. Volgens kennissen en collega’s was Hugo van Berckel van de wereldwijde investeringsmaatschappij CVC een man die zijn werk het liefst achter de schermen deed. Toch heeft hij een grote rol gespeeld in zakelijk Nederland. Zo werd supermarktketen C1000 onder zijn leiding losgeweekt van Ahold en was hij commissaris bij onder andere Raet, VolkerWessels en de Van Gansewinkel Groep.

Hugo van Berckel werd geboren als de zoon van een ambassadeur, studeerde na zijn middelbare school rechten aan de Universiteit van Leiden en haalde later zijn MBA aan het Franse Insead. Hij begon zijn carrière als bankier bij het toenmalige Amro, stapte over naar KLM en kwam in 1999 in dienst bij CVC waar hij in 2008 werd benoemd tot partner.

Gerelateerde artikelen