Otravo koopt Litouwse Interneto Partneris

Otravo, het moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl en VakantieDiscounter.nl, neemt Interneto Partneris over. De acquisitie van deze Online Travel Agent uit Vilnius, Litouwen, zorgt voor een uitbreiding in onder andere de Baltische Staten. 

Interneto Partneris is een jong en snelgroeiend bedrijf uit Litouwen actief in de online verkoop van vliegtickets in 23 landen, met verschillende merken zoals Greitai, Flyhi, Flysiesta en Bookinghouse. Naar verwachting zal Interneto Partneris in 2017 een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro realiseren.

De overname van Interneto Patneris is de derde op rij sinds de toetreding van investeerder Waterland als meerderheidsaandeelhouder in februari 2016. Eerder werden Flygstolen en de VakantieDiscounter al onderdeel van Otravo.

Beide partijen zien veel voordelen bij de overname. Alvydas Vitkauskas, CEO Interneto Partneris: “We zijn blij om ons aan te sluiten bij Otravo. Dit zal onze business in Europa naar een hoger niveau tillen door synergie-effecten in de vorm van inkoop- en schaalvoordelen. Mede hierdoor kunnen we ons marktaandeel vergroten, zowel in de landen waar wij ons voornamelijk op richten (Litouwen, Letland en Estland) als elders in Europa. We zijn er bovendien zeker van dat we de klanten van Otravo en Interneto Partneris door de samenwerking nog meer reisopties, betere informatie en competitievere prijzen kunnen bieden.”

Gerelateerde artikelen