OTB Ventures stapt in Belgisch databedrijf

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:23
Groeigeld voor softwarebedrijf Timeseer.ai uit Antwerpen.

Het in Amsterdam gevestigde OTB Ventures, een durfkapitaalfonds gericht op DeepTech-bedrijven, heeft geïnvesteerd in Timeseer.AI, een in Antwerpen gevestigd softwarebedrijf voor Data Operations (DataOps). Het bedrijf zal het geld vooral gebruiken voor verdere productontwikkeling. De exacte financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De effectiviteit van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning vallen en staan bij de kwaliteit van de gebruikte gegevens. Anders is het ‘garbage in, garbage out’. Bedrijven die voor hun activiteiten gebruik willen maken van AI en machine learning en processen willen automatiseren, zullen zonder de juiste data dan al snel operationele problemen over zichzelf afroepen.

Hier komt het Belgische bedrijf in beeld. Timeseer.AI automatiseert de ‘dataorkestratie’ binnen een organisatie om hoogwaardige, on-demand gegevens te leveren. De software van het bedrijf detecteert, analyseert en lost automatisch dataproblemen op voordat ze de operaties en kritieke bedrijfsbeslissingen negatief kunnen beïnvloeden.

OTB Ventures, opgericht in 2017, richt zich op investeringen in DeepTech-startup. Het durfkapitaalfonds richt zich op startups in vroege groeifase (late Seed, Series A en B) die unieke technologieën ontwikkelen in de SpaceTech, Enterprise Automation & AI, FinTech Infrastructure en Cybersecurity.

Gerelateerde artikelen