Orange neemt Waalse kabelaar VOO over

Orange Belgium neemt de Waalse kabelaar VOO over van Nethys, onderdeel van de fintech Enodia. Belgische media suggereren dat de deal tussen de 700 miljoen en 1 miljard bedraagt.

De exacte overnameprijs is niet bekendgemaakt. Er is alleen gecommuniceerd dat die is gebaseerd  op een ondernemingswaarde van 1,8 miljard euro.

Orange heeft hierover een deal gesloten die inhoudt dat er een belang van wordt overgenomen van 75 procent minus één aandeel. 

De overname loopt al maanden en mondde uit tot een gevecht tussen Orange en Telenet, waarbij die laatste aan het kortste eind trok. Eind september was de lijst met tien kopers uitgedund tot vijf: Orange en Telenet en drie investeringsfondsen. Op 22 november werden de onderhandelingen reeds door Orange Belgium aangekondigd. Toen was eigenlijk al duidelijk dat concurrent Telenet achter het net zou vissen.

Het Amerikaanse fonds Providence zou afgehaakt hebben. Dat had VOO vorig jaar al gekocht, maar die operatie werd na juridisch gehakketak ongedaan gemaakt.

De overnemers konden op twee manieren instappen: vijftig procent van de aandelen plus één aandeel kopen of 75 procent min één aandeel. 

Toezichthouders moeten nog wel akkoord gaan met de acquisitie. Goedkeuring van de Europese Commissie wordt in 2022 verwacht. Tot de transactie is afgerond, blijven Orange Belgium en VOO onafhankelijk van elkaar opereren.

Gerelateerde artikelen