Orange Capital aan de haal met begeerde Zeeuw

Veel belangstelling voor het machinebedrijf New Motion.

Orange Capital uit Veenendaal strijkt neer bij New Motion uit Middelburg, een specialist in RVS transport- en handlingsystemen voor de voedingsmiddelenindustrie. De partijen spreken over een strategische samenwerking. De bedoeling is om New Motion flink te laten groeien, zowel autonoom als via gerichte overnames binnen een buy-and-build kader.

Hoeveel geld Orange Capital in het bedrijf uit Middelburg steekt, of er sprake is van een participatie en zo ja, wat de omvang daarvan is, is niet bekendgemaakt.

Marktlink trad op als overnameadviseur voor New Motion, dat ondanks de naam al twintig jaar oud is. Er werken 25 mensen bij het Zeeuwse bedrijf, dat voor het ontwerp van productielijnen samenwerkt met andere machinebouwers en voedselproducenten.  Het bedrijf mikte op groei en was daarom op zoek naar een partner die voor kennis en geld kon zorgen. Peter Vermunt, eigenaar van New Motion, is ervan overtuigd dat de machine-industrie aan de vooravond staat van robuuste groei.

Volgens Winand Leenaars, manager bij Marktlink, was er de nodige belangstelling voor New Motion. “Het bedrijf heeft een aanzienlijke interesse gewekt in de markt. Er is veel vertrouwen in de ondernemer. Zijn goed doordachte businessmodel is gericht op standaardisatie en reproduceerbaarheid in zowel productie als engineering en de daarmee gepaard gaande vergroting van efficiëntie, productiecapaciteit en schaalbaarheid.”

Gerelateerde artikelen