Opslagsysteembedrijf neemt Italiaanse branchegenoot over

Laatst gewijzigd: 27 oktober 2023 14:53
Voestalpine neemt Torri S.P.A. over en versterkt zijn marktpositie op het gebied van opslagsystemen

Het Voestalpine-dochterbedrijf NEDCON, met hoofdkantoor in Doetinchem, is een aanbieder van innovatieve opslagsysteemoplossingen. Met de acquisitie van magazijnspecialist Torri S.P.A. uit Vicenza (Italië) bouwt de onderneming nu haar positie in dit veeleisende segment verder uit.

De NEDCON-groep, met hoofdkantoor in Nederland en vier vestigingen in Europa en de Verenigde Staten, biedt werk aan een 500-tal mensen. Opslagsystemen van NEDCON worden bijvoorbeeld toegepast in de volautomatische distributiecentra van bekende webwinkels, postorderbedrijven en supermarkten.

Met een jaarlijkse omzet van circa 75 miljoen euro en zo’n 135 medewerkers, produceert en monteert Torri S.P.A. hoogwaardige stellingsystemen en magazijnplatformen voor uiteenlopende industriële toepassingen. Het bedrijf bekleedt zo een leidende positie in Zuid-Europa.

“De uitgebreide en jarenlange expertise van Torri S.P.A. op het vlak van stellingoplossingen vormt de ideale aanvulling op het bestaande aanbod aan producten en diensten van de NEDCON-groep”, zegt Peter Schwab, lid van de raad van bestuur van Voestalpine AG. “Met deze overname kunnen wij onze strategie – complexe opslagsystemen aanbieden uit eigen huis van ontwikkeling tot en met de montage – consequent voortzetten. Enerzijds kunnen wij zodoende de Zuid-Europese markt nog beter bedienen, anderzijds profiteren ook onze bestaande klanten hiervan.“

Gerelateerde artikelen