Opnieuw onderdelen Imtech verkocht

De financiers van technisch dienstverlener Imtech hebben opnieuw enkele onderdelen van het failliete installatiebedrijf verkocht. De werkmaatschappijen Industry International en Ventilex worden overgedaan aan Techim. Building Services wordt in delen verkocht. Dat maakte de curator van Imtech, Jeroen Princen, dinsdag bekend.
De financiers van technisch dienstverlener Imtech hebben opnieuw enkele onderdelen van het failliete installatiebedrijf verkocht. De werkmaatschappijen Industry International en Ventilex worden overgedaan aan Techim. Building Services wordt in delen verkocht. Dat maakt curator Jeroen Princen dinsdag bekend.
Bij de onderdelen die overgaan naar Techim werken in totaal 248 mensen. Dankzij de verkoop van Industry International is er genoeg geld beschikbaar voor het gefailleerde Imtech Nederland om haar activiteiten, voor verschillende dochterbedrijven en de kopers daarvan, voort te kunnen zetten tot eind september.
Building Services wordt in delen verkocht, waarbij contracten met een omzetwaarde van 150 miljoen euro per jaar worden overgenomen door Unica. Wanneer opdrachtgevers met Unica in zee willen gaan, kunnen enige tientallen tot circa tweehonderd Imtech-medewerkers aan de slag blijven.
Unica sprak zelf van een nieuwe start van een deel van de voormalige activiteiten van Building Services. Volgens het bedrijf uit Hoevelaken hebben meer dan 800 medewerkers hun handen vol aan het ontwerp, beheer en onderhoud van technische installaties. Unica heeft zelf circa 1700 man personeel.
De curatoren van Imtech voeren nog exclusieve onderhandelingen met het management van Imtech en investeerder Endless over de toekomst van Imtech Ireland. Endless wil de aandelen van Imtech Suir Engineering kopen en van diens dochterbedrijven in Saudi-Arabië en Qatar. Ook is de investeerder geïnteresseerd in de Britse tak van de Goudse onderneming.
Verder wordt, onder strikte geheimhouding, met vijf partijen gepraat over de Spaanse werkmaatschappijen waar in totaal zo’n 1900 mensen werken. Naar verwachting wordt dit proces aanstaand weekend afgerond. ,,We hebben goede hoop de verkoop van divisies voor aanstaande maandag af te ronden. Het is belangrijk dat opdrachtgevers en werknemers zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen”, aldus Princen.
 
(ANP)
 
Gerelateerde artikelen