Arcadis en Cycas Capital beginnen opkoopfonds voor boerenland

Laatst gewijzigd: 13 september 2023 10:53
ReTimber mikt op fonds van 200 miljoen.

Ingenieurs- en adviesbedrijf Arcadis en het Amsterdamse Cycas Capital beginnen een investeringsfonds dat landbouwgrond moet omvormen in bossen, voor biodiversiteit.

Het fonds heet ReTimber en richt zich op pensioenfondsen, verzekeraars en familiefondsen die duurzaam willen beleggen. Het moet zo’n 200 miljoen euro groot worden. Daarvan is 20 miljoen al opgehaald.

De opbrengsten komen vooral uit de verkoop van duurzaam hout voor de bouw en ‘carbon credits’. Een klein deel van de opbrengsten van ReTimber komt eventueel nog van zonneparken.

Cycas Capital is als fondsmanager verantwoordelijk voor alle investeringsbeslissingen, de rapportage en het dagelijks beheer. Arcadis treedt op als implementatiepartner en speelt een centrale rol bij de aanleg en het beheer van de bossen. Bij het plannen en beoordelen van de investeringen werken de twee samen met een netwerk van hooggekwalificeerde en ervaren academici en bosbouwprofessionals. Zo worden samen met de Wageningen University & research (WUR) beplantingsplannen gemaakt om de diversiteit van bossen te verbeteren.

Lees ook: Nieuwe investeringsvisie nodig voor energietransitie: ‘veel private equity-fondsen vast op veilige eilandje’

Gerelateerde artikelen