Op een goede beursdag: winnaars M&A Awards bij de gongceremonie

Het kan geen toeval zijn: enkele uren na de opening om 9:00 noteert de AEX 0,4% hoger op 345 punten. Met de traditionele gongslag opende een groep winnaars van de 2012 M&A Awards vanochtend de Amsterdamse beurs.

Klik hier voor de foto en zie onder het filmpje van de opening.

Maurits Duynstee, best M&A Advisor 2012, verrichtte de gongslag en opende daarmee niet alleen de beurs, maar sloot voor alle aanwezige winnaars tegelijkertijd een succesvol 2012 af. Sake Bosch (Prime Ventures), Daan Bouwman (Nielen Schuman), Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy), Frans van der Grint (Hill + Knowlton), Herman Kaemingk (Loyens & Loeff) en Jasper Knol Bruins (Deloitte) keken goedkeurend toe.

Nog nauwelijks bekomen van de felicitaties tijdens de M&A Awards op 13 december, betekende de gongceremonie voor veel aanwezigen wederom een kroon op het werk. De beurs zag dit jaar een aantal opvallende IPO’s langskomen, zoals Ziggo en DE Master Blenders. Ondanks de macro-economische omstandigheden zullen de top-dealmakers ook in 2013 weer hard werken aan exits, hetzij via verkoop of middels een beursgang. De aanwezige vertegenwoordigers van de M&A Community probeerden hier en daar nog wat scoops te vergaren door te polsen naar mogelijke toekomstige exits. Die komen er in de laatste weken van 2012 wellicht niet, maar men is wel gebrand om ook in 2013 hard te werken om M&A mogelijk te maken waar dat verstandig wordt geacht.  

De gongceremonie
De Amsterdamse beurs is, mede door het feit dat het de oudste beurs ter wereld is, een begrip in zowel binnen- als buitenland. Sinds 2007 maakt de Amsterdamse beurs onderdeel uit van de grootste beurs ter wereld: NYSE Euronext. Een aantal jaren geleden is de gongslag, een eeuwenoude traditie op de beurs als startsein van de handel, in ere hersteld. Net als de “bell” bij de collega’s in New York is de gong inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen. Iedere dag wordt om 9.00 uur de handel geopend (en gesloten om 17.30 uur). Het openen van de handelsdag vindt plaats door (inter)nationale prominente gasten die de beurs daarvoor persoonlijk benadert. De opening van de markt door middel van de gongslag heeft inmiddels plaatsgevonden door ministers, staatssecretarissen, captains of industry, beroemde sporters, televisiepersoonlijkheden, vertegenwoordigers van charitatieve instellingen en door vele andere vooraanstaande personen en organisaties.

Na een dankwoord van Euronext vlogen de meeste aanwezigen weer snel naar de werkplek of afspraken: zo vlak voor kerst moet er nog veel werk verricht worden. Want zonder deals ook geen awards! Namens de M&A Community alvast een hele fijne kerst en een vruchtbaar en succesvol 2013!

Bovenste rij, van links naar rechts: David de Swaan (NYSE Euronext), Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy), Herman Kaemingk (Loyens & Loeff), Daan Bouwman (Nielen Schuman), Sake Bosch (Prime Ventures), Michiel Rohlof (M&A Community)

Onder vlnr: Maurits Duynstee (ING), Frans van der Grint (Hill + Knowlton), Willem van Oosten (M&A Community), Jasper Knol Bruins (Deloitte), Janneke Vissers (M&A Community), Bettina Janssen (NYSE Euronext)

Niet aanwezig, maar daarom niet minder winnaars, waren Hugo van Berckel (CVC), Ivo Lurvink (ING Groep), Marin Boon (Rabobank), Onno Sloterdijk (KPMG), Erik Bras (Salad Signature), Zoran van Gessel (Bencis), Oscar Janssen (JSA), Ewald van Hamersveld (KPMG), Wim Holterman (PwC), ASML en AAC Capital Partners.

Voor het verslag van de M&A Awards 2012 klikt u hier.
Voor alle foto’s van de M&A Awards 2012 klikt u hier.
Bekijk alle winnaars van 2012 direct hier.

__________________________________________________________________________________

Gaat u in 2013 ook overnames doen of private equity aantrekken? Wilt u meer weten over de beste deals en beste dealmakers? Drie tips:

1. Bezoek de M&A en CFO Nieuwjaarsborrel op 17 januari 2013
Waar liggen kansen in M&A en Private Equity in 2013? Wie is bezig met welke deal?
Wie wil verkopen? Wie wil acquireren en/of investeren? U hoort het op de M&A Nieuwjaarsborrel
bij Stibbe Amsterdam met spreker Ivo Lurvink (M&A Director ING). Proost
op een succesvol 2013 met leden van de M&A en CFO Community. Meld je direct aan.

2. Bekijk alle deals en dealmakers in de M&A Database
Wie deed welke deal? Wie hebben geadviseerd? Wie hebben gefinancierd? De
M&A Database levert de antwoorden. Leden van de M&A Community hebben
toegang tot het overzicht van alle deals, de betrokken adviseurs en achtergronden.
Stuur uw eigen deal in. Ga direct naar de database.

3. Word lid van de M&A Community
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt
de M&A Community kansen op kennis, netwerk en carrière tijdens M&A Cafés,
M&A Masterclasses, op MenA.nl en in M&A Magazine. M&A Community: meer
kennis, meer deals. Word nu lid.

Meld u hier aan voor een van de succesvolle M&A trainingen.

Gerelateerde artikelen