Onvoldoende steun voor overname Accell

Onvoldoende aandeelhouders hebben zich achter de overname geschaard van fietsenfabrikant Accell. 

Met de deal was 1,6 miljard euro gemoeid. Vrijdagavond eindigde de termijn waarop aandeelhouders hun stukken konden aanbieden aan een groep investeerders onder leiding van het Amerikaanse KKR. Eerder was al bekend geworden dat enkele grote aandeelhouders het bod te laag vonden.

KKR en de andere kopers wilden zich verzekerd weten van 80 procent van alle aandelen om de overname door te laten gaan, wat al een lagere drempel was dan de gebruikelijke 95 procent. Maar na de deadline hadden aandeelhouders nog geen 74 procent van de stukken aangeboden, meldden de fietsenfabrikant en de investeerders.

Het consortium van kopers, waar ook de huidige aandeelhouder Teslin deel van uitmaakt, kan de aanmeldtermijn nog verlengen of afzien van de aankoop. Uiterlijk aanstaande donderdag maakt de investeerdersgroep bekend of dit gebeurt.

Accell, bekend van fietsenmerken van merken als Batavus, Sparta, Koga, Babboe en Lapierre, verwacht onder de hoede van de nieuwe eigenaren internationaal sneller te kunnen groeien. Als het bedrijf van de beurs gehaald wordt, zou het gemakkelijker zijn om vooraf flink te investeren in verdere uitbreiding op buitenlandse markten, waaronder de Verenigde Staten.

De Franse investeerder Moneta Asset Management vond dat Accell met het bod ondergewaardeerd wordt. Ook verzekeraar ASR zou negatief oordelen over het overnamevoorstel.

Gerelateerde artikelen