Online drukkerij Helloprint krijgt Duitse miljoeneninjectie

Het Duitse investeringsvehikel van C&A-familie Brenninkmeijer, Bregal Unternehmerkapital, en venture-capitalonderneming Project A hebben kapitaal vrijgemaakt voor het Rotterdamse Helloprint. Het printbedrijf is in vier jaar tijd explosief gegroeid en hoopt met het groeigeld op snellere expansie buiten Nederland.

Het in 2013 opgerichte Helloprint levert drukwerk voor mkb-bedrijven, zoals brochures, posters, tassen en businesscards. De online drukkerij telt 150 medewerkers op vestigingen in Rotterdam en Valencia. Vorig jaar zette Helloprint 30 miljoen euro om en was het al actief in acht landen. 

Durfkapitalisten
Bregal Unternehmerkapital, het durfkapitaalvehikel van C&A-familie Brenninkmeijer dat voornamelijk investeert in middelgrote ondernemingen in Duitssprekende landen, en Berlijnse durfkapitalist Project A doen gezamenlijk een kapitaalinjectie van 'meerdere miljoenen' in Helloprint. Door het vergaarde minderheidsbelang hopen beide partijen de omzet in 2019 naar 100 miljoen euro te laten groeien. 

Bregal en Project A deden vorig jaar een soortgelijke investering in Onlineprinters, een online drukkerij gespecialiseerd in geprinte producten in Beieren.

Internationale print- en promoproducenten
Helloprint-directeur Hans Scheffer richt zich de komende drie jaar op uitbreiding naar de rest van Europa. Daarna wil het printbedrijf zich mogelijk in de Verenigde Staten vestigen. "Ons netwerk van internationale print- en promoproducenten groeit snel en het is onze ambitie om het netwerk en ons bedrijf in de komende jaren nog sneller te laten groeien." Een groep investeerders, waaronder tech-ondernemer Gert Jan Munneke, pompte vorig jaar al een kapitaalsom van drie miljoen euro in Helloprint. 

(Bron: ANP, foto: Helloprint in Rotterdam)

Gerelateerde artikelen