Ongebruikelijke transactie? Vraag het Argos Wityu

Argos Wityu zadelt bedrijven niet op met hoge schulden en geeft management teams alle ruimte. Maar liefst 1 Miljard euro wordt geïnvesteerd in - ongebruikelijke - transacties. Het Argos Wityu team legt uit waarom dat zo'n succes is en managers niet wakker hoeven te liggen.

Argos Wityu vindt oplossingen voor bedrijven die zich in een complexe situatie bevinden. Ongebruikelijke transacties, zoals een management buy-in, een complexe spin-off, geschillen over aandeelhoudersstructuren, public-to-private zijn de specialiteit. Failliete bedrijven maken echter geen kans.

Argos Wityu maakt gebruik van een beperkte schuldenlast. Managers krijgen de ruimte om operationele initiatieven uit te werken, in hun strategische plan te investeren en hoeven niet wakker te liggen over het beheren van schulden. 
    
Onlangs is Sicura gekocht, een Italiaanse dienstverlener in brand- en werkplekveiligheid. Verder werd ook recent Moro overgenomen, een Italiaanse producent van hoge kwaliteits mozarella. In Nederlands heeft Argos Wityu in december 2017 Future Groep gekocht.
 
Argos Wityu neemt meerderheidsbelangen en doet tickets van 10 – 100 miljoen. Er wordt geinvesteerd in alle sectoren (behalve vastgoed) waarvan het hoofdkantoor zich bevindt in de Benelux, DACH, Frankrijk of Italië.

Minder ongebruikelijk is dat Argos Wityu op zoek is naar bedrijven met een enterprise value van 20 – 200 miljoen, een omzet groter dan 20 miljoen en een EBITDA hoger dan 4 miljoen. Buy & build add on acquisities (regionaal en internationaal) zijn ook interessant.

Meld u aan voor het 7e Private Equity Forum op 29 oktober 2020 en kom speeddaten met Richard Reis (Partner), Maarten Meijssen (Partner), Roel van Ark (Associate) en Arne Louwagie (Associate) van het Argos Wityu team alsmede met andere toonaangevende investeerders en M&A adviseurs. 

Mocht u als investeerder of corporate finance adviseur interesse hebben om meer deals te doen en een speeddate tafel willen reserveren e-mail dan Ezri Joy Blaauw . Er zijn nog maar een paar tafels beschikbaar en first come first served.

 

Gerelateerde artikelen