OneWelcome overgenomen door Thales

Het platform voor digitale toegang OneWelcome wordt overgenomen door Thales, een leverancier van cybersecurity-oplossingen. 

Het Franse defensiebedrijf Thales betaalt 100 miljoen euro voor OneWelcome, het grootste inlogbedrijf van Europa (circa honderd werknemers).

Thales is al twintig jaar een leider in geavanceerde authenticatie en access management technologie voor de toegang van interne medewerkers tot bedrijfsapplicaties, in de cloud en on-premise.

Vorig jaar juli fuseerden de Nederlandse bedrijven iWelcome en Onegini tot OneWelcome. Het bedrijf met hoofdkantoor in Amersfoort verzorgt de digitale voordeur van uiteenlopende organisaties, zoals de NS, het RIVM, pakketbedrijf PostNL, verzekeraar ASR en de Europese Centrale Bank (ECB).

Met de overname van het Nederlandse OneWelcome is Thales in staat om naast de medewerkers, ook consumenten, zakelijke klanten, business partners en alle andere externe gebruikers te bedienen.

OneWelcome is onder de velugels van Thales in staat om haar state-of-the-art identity and access management platform wereldwijd uit te rollen, aldus een persbericht. Klanten en partners kunnen profiteren van een uitbreiding van het productportfolio met de cybersecurity, dataprotectie- en privacy-technologieën van Thales. Ook zullen de investeringen in de OneWelcome-technologie verder geïntensiveerd worden als onderdeel van Thales’ ‘Digital Identity en Security’ Business Unit.

 

Gerelateerde artikelen