Onderzoek naar overname Figma door Adobe

De Europese Commissie is bang voor afname 'concurrentiekracht'.

De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de overname van fotobewerkings- en designsoftwarebedrijf Figma door Photoshop-maker Adobe, heeft de Europese concurrentiewaakhond bevestigd. Eerder schreef zakenkrant Financial Times al op basis van ingewijden dat er een onderzoek kwam naar de deal ter waarde van 20 miljard dollar (ruim 18 miljard euro).

De Europese Commissie is bang voor minder concurrentie, minder keuze en hogere prijzen voor gebruikers en minder innovatie. Een “belangrijke concurrentiekracht” kan hiermee verdwijnen, waarschuwde Brussel maandag.

“We streven ernaar ervoor te zorgen dat gebruikers toegang blijven houden tot een breed scala aan digitale creatieve tools waaruit ze kunnen kiezen”, stelt verantwoordelijk Eurocommissaris Margrethe Vestager.

De deal stond eerder ook al bij andere toezichthouders op de radar. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten maken de marktwaakhonden zich eveneens zorgen om de deal. Die werd in september vorig jaar aangekondigd.

Het onlinepakket Figma maakte naam omdat het goedkoper en makkelijker in gebruik was dan de diensten van Adobe.

Gerelateerde artikelen