Onderzoek modeketen twee dagen na verkoop

Waakhond onderzoekt boeken French Connection na deal van 29 miljoen.

De Britse financiële waakhond is een onderzoek begonnen naar de boeken van modeketen French Connection. De mededeling van de FRC volgde een paar dagen nadat French Connection een deal had gesloten over de verkoop van het eigen bedrijf aan een andere modeketen. 

Voor 29 miljoen pond zou het bedrijf in handen komen van een consortium onder leiding van de Britse kledingondernemers Apinder Singh Ghura en Amarjit Singh Grewal. Hiermee zou de French Connection de verliezen van de afgelopen jaren kunnen repareren, die nog waren verergerd door de kredietcrisis.

In Nederland heeft French Connection ook een aantal winkels. Niet bekend is in hoeverre deze een rol spelen bij het onderzoek van de FRC.

Het betreft de boeken over het fiscale jaar 2020, zo maakte de Financial Reporting Council (FRC) gisteren bekend. Details over het onderzoek zijn niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat French Connection een aangepaste jaarrekening heeft gedeponeerd. 

Het onderzoek betreft specifiek de boekencontrole door Mazars, een van de middelgrote accountantskantoren in Engeland. 

Het onderzoek rond French Connection komt nu  Mazars juist het eerst controlejaar bij French Connection had afgerond. Vorig jaar wisselde dit kantoor KPMG af, na een aanbesteding te hebben gewonnen. Volgens de Financial Times is het eerste controlejaar moeilijk voor een accountantskantoor, omdat de nieuwe accountant het bedrijf nog moet leren kennen. De Mazars-partner die de accountantsverklaring had ondertekend, werkt tegenwoordig voor BDO.

 

Gerelateerde artikelen