Onderzoek M&A Awards 2020 van start

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:36
Het jaarlijke M&A-onderzoek onder de dealmakers wordt vandaag verstuurd. Klik nu door voor de updates in het awardproces voor 2020!

Vandaag ploft de jaarlijkse survey onder alle belangrijke movers & shakers van de Nederlandse dealmarkt op ruim drieduizend digitale deurmatten. Net als in de voorgaande jaren worden de awards voor een belangrijk deel uitgereikt op basis van dit onderzoek: in de meeste categorieën wordt de winnaar voor 50% bepaald door de League Tables en voor 50% door de votes in het onderzoek. De beste deals (groot, middel en klein) worden daarnaast ook nog extra onder de loep genomen door een vakjury: lees het interview met juryvoorzitter Marc van Gelder voor de details. 

Dan is er dit jaar een nieuwe categorie: Under Dutch Law. Deze categorie is in het leven geroepen omdat er veel grote internationale deals worden gesloten tussen bedrijven die weliswaar geen Nederlandse partijen aan weerszijden van de tafel hebben, maar waarvan het resultaat wel statutair in Nederland gevestigd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de fusie tussen de grote automakers PSA en Fiat Chrysler. Het vereist kennis, expertise en kunde om dit soort megadeals soepel te laten verlopen en het is een van de belangrijkste vakgebieden voor de Nederlandse topkantoren. Met deze award willen we recht doen aan dit boeiende en complexe werk. 

In verband met het coronavirus verloopt het proces rond de Young M&A en Best Deal: Small-Cap—categorieën iets anders dan anders. Waar vorig jaar de winnaar nog werd bepaald aan de hand van rondetafelgesprekken en een (hilarische) pitchdag moeten we dit jaar door de coronamaatregelen iets anders te werk gaan. Bij Young M&A wordt er gewerkt met video pitches in combinatie met een individueel vraaggesprek met de juryleden in hun categorie. De genomineerden mogen in een filmpje van twee minuten hun claim verdedigen ter aanvulling op de voordracht en aanbevelingen door klanten en collega's. Voor de categorie Best Deal Small Cap 2020 gaan de genomineerden in de stijl van ‘Dragon’s Den’ het podium op voor een live presentatie ten overstaan van de vakjury. Tot slot is het woord aan de leden van de M&A community die hun favoriete finalisten door middel van online stemmen over de streep kunnen trekken.

De actiepuntjes voor vandaag: 
– Stuur de pitchformulieren in voor Best Deal en Best Deal Mid Cap! U heeft nog tot 10 oktober. 
– Nomineer de beste deal tot 50 miljoen; tot 30 oktober kunnen de beste MKB-deals worden ingezonden. 
– Kijk nog eens goed rond op kantoor en scout de beste jonge dealmaker en draag ze voor! Het selecteren en pitchen van de beste dealmakers onder de 35 kan tot 31 oktober. 

De volledige regulations, inclusief alle categorieën, is te vinden op MAawards.nl.

Gerelateerde artikelen