Olaf Kroon versterkt fiscale en private equity praktijk van Jones Day

Fiscalist en private equity specialist Olaf Kroon is per 1 januari 2015 overgestapt naar Jones Day in Amsterdam. Hij werkte bij Linklaters waar hij leiding gaf aan de Nederlandse fiscale praktijk. Olaf Kroon zal bij Jones Day nauw samenwerken met Lodewijk Berger.
Kroon is gespecialiseerd in de fiscale aspecten van private equity transacties. Hij adviseert Nederlandse en internationale private equity en venture capital firma’s bij het opzetten van investeringsfondsen, de aan- en verkoop van portfolio companies en de structurering van management participaties.
“Wij zijn zeer verheugd met de komst van Olaf. Met zijn reputatie, ervaring en specialistische kennis zal Olaf een belangrijke rol spelen bij de verdere uitbreiding van onze snel groeiende fiscale en private equity praktijk in Nederland en Europa,” aldus Luc Houben, Partner-in-Charge van Jones Day Amsterdam.
“Wij richten ons daarbij uiteraard op onze wereldwijde private equity cliënten die investeren in Nederland, maar vooral ook op de Nederlandse participatiemaatschappijen.”
Olaf Kroon: “Dit is voor mij een geweldige stap. Jones Day is pas twee jaar geleden begonnen in Nederland. Nu al is het kantoor zeer actief op de Nederlandse markt waar we participatiemaatschappijen en investeerders bijstaan met alle fiscale en juridische aspecten van private equity transacties, in welke soort, maat of stadium dan ook. Dankzij onze link met de VS – de bakermat van private equity – zien we snel de laatste ontwikkelingen en trends.”
Over Olaf Kroon
Kroon heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Hij is in 1998 afgestudeerd en werkte bij Ernst & Young, Allen & Overy en Linklaters. Olaf Kroon wordt in Chambers Global en Legal500 erkend als een van de leidende Nederlandse fiscalisten op het gebied van private equity.
Over de Private Equity Praktijk van Jones Day
Jones Day adviseert bijna 100 private equity fondsen, waaronder veel van de leidende fondsen ter wereld. Sinds 2010 heeft Jones Day meer dan 1000 private equity transacties begeleid.
 
Over Jones Day
Jones Day is een wereldwijd opererend kantoor dat actief is in 41 landen, waaronder alle grote business en finance centra. Het kantoor heeft een uniek bestuurssysteem dat erop toeziet dat er ongeëvenaarde samenwerking plaatsvindt tussen de verschillende vestigingen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat het kantoor altijd bij de beste kantoren gerangschikt staat wanneer het gaat om service aan cliënten. Jones Day biedt juridische dienstverlening aan meer dan de helft van alle bedrijven die deel uitmaken van Fortune 500, Fortune Global 500 en FT Global 500.
Gerelateerde artikelen