Olaf Kroon en Ronald van de Merwe nieuwe partners bij JSA Tax

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:26
Ronald van de Merwe en Olaf Kroon zijn per 1 maart 2016 gestart als partners bij JSA Tax consultancy. De twee nieuwe aandeelhouders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het opzetten van de Amsterdamse vestiging van JSA.
Hiervoor werkte Olaf Kroon bij Allen & Overy, Linklaters en Jones Day, met een sterke focus op M&A-transacties. Van de Merwe was hiervoor onder andere werkzaam in de M&A-praktijk van KPMG Meijburg en EY. In 2015 was hij genomineerd voor de M&A Awards in de categorie Best M&A Tax Advisor.
 
Van de Merwe en Kroon hebben gezamenlijk 35 jaar ervaring in de fiscale begeleiding van M&A-transacties. Zij adviseren Nederlandse en internationale private equity en venture capital firma’s bij het aan- en verkopen van deelnemingen. Tevens zijn ze betrokken geweest bij de fiscale structurering van management participaties.
 
De oprichters van JSA Tax Consultancy, Oscar Janssen en Rowdy Schouten, zijn zeer verheugd met de promotie van de nieuwe partners. “Wij kennen Ronald en Olaf al vele jaren. Met hun individuele reputatie en ervaring passen zij precies in de beoogde uitbreiding en groei van JSA."
 
Tax deeds
Kroon (foto rechts) heeft volgens de oprichters door zijn jarenlange ervaring bij de grotere juridische organisaties een schat aan ervaring in te brengen waar het gaat om de structurering van overnamefinanciering en transactiedocumentatie. Dit wordt onderstreept door het feit dat Olaf heeft bijgedragen aan de introductie van de tax deeds in Nederland.
 
Van der Merwe werkt sinds 1998 voltijds in de fiscale M&A adviespraktijk en heeft talloze aan- en verkooptrajecten begeleid. "Door deze ervaring en grondige begrip van de fiscale effecten op de koopprijsmechanismen weet hij de fiscale waarde in een transactie te optimaliseren," aldus de heren van JSA Tax. "Tezamen met het bestaande JSA team zullen wij nog beter in staat zijn onze klanten te voorzien van constante praktische en persoonlijk advisering.”
 
JSA is gespecialiseerd in de fiscale begeleiding van M&A transacties, met een sterke focussen op acquisities, participaties, verkooptrajecten, fusies, splitsingen en management buy ins & outs. Sinds haar oprichting in 2004 is JSA Tax Consultancy betrokken geweest bij meer dan 350 nationale en internationale transacties. In de afgelopen jaren is het fiscale bureau meerdere keren en in diverse league tables genoemd als beste M&A Tax Advisor van Nederland, en winnaar van de M&A Award in de categorie Best M&A Tax Advisor in de jaren 2011 tot en met 2015. 
 
Gerelateerde artikelen