Okta rondt overname van Auth0 af

Het Amerikaanse Okta, een 'identity provider', heeft de overname van Auth0 afgerond, een identityplatform voor applicatieteams. De aandelentransactie met een geschatte waarde van 6,5 miljard dollar zal Okta's groei op de identitymarkt van 80 miljard dollar een extra boost geven.

Okta en Auth0 richten zich samen op een brede verscheidenheid van toepassingen op het gebied van digitale identity om iedereen veilig en onbelemmerd toegang tot elke technologie te bieden. Auth0, dat als onafhankelijke business unit binnen Okta opereert, wordt geleid door Auth0's Chief Executive Officer en medeoprichter Eugenio Pace, die rechtstreeks rapporteert aan Todd McKinnon, Chief Executive Officer en medeoprichter van Okta. De beide platforms van Okta en Auth0 worden op dezelfde wijze voortgezet en ondersteund en na verloop van tijd geïntegreerd. Als gevolg hiervan kunnen innovaties sneller worden uitgevoerd waardoor de Okta Identity Cloud nog aantrekkelijker wordt voor het hele spectrum van klanten en gebruikers.

De uitgebreide en flexibele identityplatforms van Okta en Auth0 vullen elkaar in alles aan en hebben een oplossing voor elke use case, ongeacht de doelgroep of de gebruiker. Okta, de pionier op het gebied van cloud-identity, biedt zowel betrouwbaarheid op enterpriseniveau als beveiliging van wereldklasse, en beschouwt het succes van de klant als de allerhoogste prioriteit voor organisaties van klein tot groot. Auth0 is gebouwd door developers voor developers. Applicatieontwikkelaars over de hele wereld werken graag met Auth0 vanwege de uitbreidingsmogelijkheden, het gebruiksgemak, de schat aan documentatie en de developervriendelijke experience. Okta en Auth0 voegen de expertise van de developercommunity en de enterpriseomgeving samen om identityoplossingen te bieden die niet alleen breder en diepgaander zijn, maar ook beter geschikt zijn om snel te integreren in de tech stack van moderne developers.
 

Gerelateerde artikelen