Ohpen haalt 25 miljoen euro op voor internationale expansie

Ohpen, ’s werelds enige SaaS core banking platform heeft succesvol een €25 miljoen Serie C investeringsronde afgerond met investeerder Amerborgh. 

Ohpen gebruikt deze investering om haar groei te versnellen en uit te breiden naar een derde land om ook hier banken in staat stellen hun services te digitaliseren en klanten te migreren naar de cloud. 

Met dit kapitaal maakt Ohpen haar platform geschikt voor een specifiek land en gaat het een team opzetten in de nieuwe markt. Het bedrijf heeft vijf landen geselecteerd als potentiele kandidaat voor de uitbreiding: Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Ohpen maakt haar definitieve keuze in de eerste helft van 2018 bekend.
 
“We staan nog maar aan het begin”, zegt oprichter en CEO van Ohpen Chris Zadeh, “Ohpen zet de core banking software-industrie op zijn kop met het aanbieden van een volledig digitale oplossing en één versie van het platform in alle landen voor alle klanten. Dit heeft nog nooit een bedrijf in onze sector gedaan. Dit vraagt om creativiteit, toewijding en het nodige kapitaal om deze visie te realiseren.”

Verschillende internationale investeerders hadden interesse om deel te nemen met concrete voorstellen. Amerborgh’s aanpak waarbij zij ondernemers stimuleren om zelfstandig hun visie te realiseren sloot het beste aan bij de werkwijze van Ohpen.

Michel Vrolijk, Managing Director Amerborgh Nederland: “Als investeerders spreken wij duizenden mensen met fantastische ideeën waarbij de daadkracht van de ondernemer voor ons de beslissende factor is. Die van het Ohpen team is ongeëvenaard. Sinds 2008 lopen zij voorop in het bouwen van ‘centrale fabrieken’ waar banken eenvoudigweg op kunnen aansluiten. Dit is de toekomst van de financiële sector. De expansie naar het derde land is cruciaal in Ohpen’s strategie. Wij vinden het fantastisch om hen weer te steunen in deze beslissende stap.”

De investering volgt op een jaar van aanzienlijke groei. Ohpen verdubbelde in omzet en medewerkers en kondigde een samenwerking aan met zowel Aegon als de Volksbank. Afgelopen juli maakte Ohpen een investeringsronde van 15 miljoen euro bekend. Deze ronde werd gebruikt voor groei in het Verenigd Koninkrijk, waar Ohpen momenteel haar eerste klant implementeert. Deze investering brengt het totaal op 40 miljoen euro in de afgelopen zes maanden.  

Gerelateerde artikelen