Office App overgenomen door HqO

Het Amsterdamse bedrijf Office App wordt overgenomen door HqO uit Boston. De overname is vandaag bekend gemaakt.  

Office App biedt een digitaal platform aan zakelijke klanten van kantoren en hun medewerkers. Via deze alles-in-één app kunnen medewerkers kantoorservices benutten. Bijvoorbeeld: zien wie er op kantoor is, hoe de luchtkwaliteit is en voor het boeken van vergaderruimtes.

HqO biedt commerciële vastgoedbedrijven een digitaal platform voor dienstverlening aan huurders. Het platform voor vastgoedeigenaren en hun huurders bestaat uit een app, data-analyse pakket en een marktplaats. 

Nu mensen weer vaker naar kantoor gaan, stijgt de vraag wereldwijd snel naar digitale platformdiensten voor de werkplek. Met Office App versterkt HqO haar positie als marktleider wereldwijd en binnen Europa. Gezamenlijk kunnen de gecombineerde bedrijven de productontwikkeling versnellen en beter inspelen op de wensen van de klant.  

De combinatie wordt gewaardeerd op meer dan een half miljard dollar. 

HqO werkt samen met bijna 100 vastgoedbedrijven wereldwijd, waaronder J.P. Morgan Asset Management, Columbia Property Trust en Legal & General Investment Management. Office App heeft 100 kantoorgebouwen in portefeuille met bijvoorbeeld Dell, Colliers en Triodos als klanten. 

Gerelateerde artikelen