Odin Groep neemt opnieuw IT-bedrijf over in centraal Nederland

IT-dienstverlener Odin Groep heeft Pimarox, specialist in infra en managed services, overgenomen.

Pimarox is per 28 mei aangesloten bij Previder, een dochteronderneming van Odin Groep. Managed service provider Previder verbreedt zo het portfolio en versterkt de landelijke positie.  

De overname van Pimarox is de tweede van Odin sinds 2019, toen het onder de vlag van investeringsfonds Fortino Capital kwam.

Hans Lesscher, oprichter en algemeen directeur van Odin Groep, is enthousiast over de overname van Pimarox. “Het toevoegen van Pimarox-collega’s aan onze Previder-organisatie zorgt voor een verbreding van ons portfolio met focus op het ondersteunen van klanten op locatie. Met de overname van Pimarox is een volgende stap gezet in onze groeistrategie.”

Wouter Veltman, voormalig eigenaar van Pimarox, blijft aankomend jaar betrokken bij de integratie. Hij licht toe: “Pimarox had al langer de ambitie te groeien door het realiseren van acquisities. In de integratie met Previder hebben we de juiste schaalgrootte en verbreding van ons portfolio gevonden. De afgelopen jaren heb ik goede en fijne mensen om mij heen verzameld, waardoor ik mij kan focussen op een succesvolle overgang naar Previder. De directe aansturing van onze organisatie blijft in handen van business unit directeur Remko Francken, die al 14 jaar werkt bij Pimarox.” 

Renaat Berckmoes, Partner bij Fortino Capital: “Odin Groep heeft een uitgesproken ambitie om verder te groeien in mensen, expertise en portfolio. De overname van Pimarox past bij de groeistrategie waarbij we zowel portfolioverbreding als geografische uitbreiding realiseren. We kijken ernaar uit om met het team van Pimarox onze kwalitatieve dienstverlening verder te doen groeien.”

Gerelateerde artikelen