Odin Groep breidt uit met overname Cloudwise

Laatst gewijzigd: 28 februari 2024 10:34
Groeien door overnames is de ondubbelzinnige strategie van de Hegenlose groep.

IT-bedrijf Odin Groep neemt Cloudwise over, gespecialiseerd in IT-diensten voor het onderwijs. Cloudwise zet haar bedrijfsvoering met de huidige directie en management voort en krijgt toegang tot de faciliteiten en kennis van de groep. Odin Groep gaat met dochteronderneming Heutink ICT en Cloudwise onderzoeken waar synergievoordelen te behalen zijn.

Volgens Arno Witvliet, CEO van Odin Groep, past deze stap in de groeistrategie van Odin Groep. In 2022 is de Odin Groep overgenomen door investeerder Apax. Odin Groep stelt IT-bedrijven in staat te excelleren in hun eigen marktsegment. Daarvoor is volgens het bedrijf groei, schaalgrootte en spreiding van markten noodzakelijk.

“Vandaar dat onze strategie zich niet alleen richt op autonome groei, maar ook op het toevoegen van meer bedrijven binnen de groep”, aldus Witvliet. “Bij voorkeur bedrijven die goed aansluiten bij voor ons bekende markten en bestaande portfolio’s.”

Cloudwise is met elf jaar een relatief jonge IT-onderneming. Het bedrijf denkt op eigen kracht niet meer verder te kunnen groeien, vanwege de hoge kosten voor innovatie.  Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook: Vergroot je branchekennis met deze 15 sectoranalyses (dossier)

Gerelateerde artikelen