Ockto neemt Bittiq over

Ockto kondigt de overname aan van Open Banking platform Bittiq. 

Ockto ontzorgt klanten door het volledig digitaliseren van klantverificatieprocessen. Met Ockto kan een consument persoonsgegevens delen die nodig zijn voor bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek, het kunnen huren van een woning, of het aanvragen van een private lease overeenkomst. Het gaat dan om zaken als identificatie, informatie vanuit overheidsbronnen en informatie uit banktransacties.

Met Bittiq haalt Ockto Open Banking software én expertise in huis. Hierdoor kan niet alleen banktransactie-informatie veilig worden ontsloten, maar wordt ook een belangrijke pijler van analyse, interpretatie en de verrijking van banktransacties toegevoegd aan het Ockto platform.

Het Bittiq platform zal binnen Ockto verder gaan als het Ockto Open Banking team. Robert Harreman, CEO van Ockto: “Wij beschikken al jaren over een PSD2-vergunning en staan onder toezicht van DNB en de AFM, maar hadden tot op heden niet de softwarecomponenten en expertise in huis om voorop te lopen in het Open Banking domein. Met het toevoegen van het Bittiq platform en team komt daar nu verandering in.”
 

Gerelateerde artikelen