OCI stoot weer bedrijfsonderdeel af

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:27
Midkapper OCI verkoopt OCI Clean Ammonia en een project in het Amerikaanse Beaumont.

OCI verkoopt de Clean Ammonia Holding en de nog in aanbouw zijnde Blue Ammonia fabriek in Beaumont, Texas voor bijna 2,4 miljard dollar aan het Australische Woodside, een energiebedrijf dat vooral actief is in LNG.

OCI produceert producten op basis van aardgas, vooral kunstmest zoals ureum, kalkammonsalpeter (CAN), UAN en methanol. De uiteindelijke afnemers zijn actief in de agrarische en industriële sector. De belangrijkste productiefaciliteiten staan in Nederland, de Verenigde Staten, Egypte en Algerije en het hoofdkantoor staat in Nederland. De twee grootste regio’s voor het bedrijf – als midcapper genoteerd aan Euronext Amsterdam – zijn Europa en Noord-Afrika en Noord-Amerika.

In maart 2023 maakt OCI bekend de activiteiten te herzien om aandeelhouderswaarde te creëren. OCI gaf aan de focus te verleggen naar ‘low-carbon’ ammoniak en groene methanol.

Later dat jaar, in december 2023 maakte OCI bekend haar belang in Fertiglobe te gaan verkopen aan partner ANDOC. In dezelfde maand liet OCI ook weten het belang in de Iowa Fertilizer Company te verkopen aan Koch Ag & Energy Solutions.

Gerelateerde artikelen