NPM neemt meerderheidsbelang in Rooftop Energy

RTE ontwikkelt en exploiteert zonnecentrales op met name bedrijfsdaken in Nederland.

 Verder ontwikkelt het ook grondgebonden projecten zoals het Bavelse Berg-project, een voormalige vuilstort, waar dit jaar een zonnecentrale van circa 100.000 zonnepanelen gerealiseerd wordt.

De oprichters van RTE, Leendert Florusse en Raymond Steenvoorden, blijven aandeelhouder en actief in de onderneming. De Raad van Commissarissen zal worden uitgebreid met Stephan van Dongen, investment director bij NPM Capital, en Jeroen de Haas, oud-topman van Eneco. Naast zijn rol van toezichthouder, zal De Haas de onderneming actief gaan adviseren en begeleiden bij de beoogde expansie. RTE behoort inmiddels tot een van de grootste ontwikkelaars en exploitanten van zonnecentrales in Nederland. Per eind 2019 zullen de geïnstalleerde zonnecentrales naar verwachting, verdeeld over 200 projecten, een gecombineerd vermogen hebben van ruim 100 MWp (Megawattpiek). Dit is goed voor de energievoorziening van 30.000 huishoudens. Bij de onderneming werken nu 25 medewerkers. Dat aantal zal naar verwachting de komende jaren aanzienlijk groeien.

Leendert Florusse, CEO en medeoprichter van RTE: “We zitten met ons bedrijf midden in de ontwikkeling van snelgroeiend pioniersbedrijf naar gevestigde speler in de duurzame energiemarkt. Wij staan nu aan de vooravond van een nog sterkere groei. Een groot aantal projecten zit in de pijplijn en zal de komende jaren worden gebouwd. Ook hebben we een acquisitieagenda, gericht op het overnemen van kleine en grotere partijen, om versneld schaalgrootte in grote zonnecentrales te krijgen. Naast de groei in zonne-energie willen we op termijn een nadrukkelijkere rol gaan spelen in de totale verduurzaming van onze klanten. Met NPM Capital hebben we een financieel sterke partner met een flexibele, over het algemeen lange investeringshorizon aan boord die onze groeiambities steunt. We zijn blij dat we samen het energiebedrijf van de toekomst kunnen realiseren.”

RTE neemt een bijzondere plaats in op de markt van duurzame energie. Het bedrijf neemt het gehele traject van ontwerp, financiering, voorbereiding, installatie en beheer voor haar rekening. Hiermee ontzorgt zij klanten volledig terwijl diezelfde klanten direct een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de samenleving.

Stephan van Dongen, investment director bij NPM Capital zegt in een toelichting: “De komende decennia moeten we om naar een 100% duurzaam energiesysteem. Wij zijn blij met deze unieke investeringskans, omdat het onze overtuiging is dat zonne-energie een cruciale rol zal spelen in de energiemix van de toekomst. Het is indrukwekkend wat het team van RTE in de afgelopen jaren heeft neergezet als basis om door te kunnen investeren in de energietransitie. We zijn tevens zeer verheugd dat Jeroen de Haas de onderneming ook actief gaat adviseren. We kennen elkaar goed en werken, ook buiten RTE om, al enige tijd samen bij het identificeren van de juiste investeringskansen binnen de wereld van duurzame energie.”

Gerelateerde artikelen