NPM Capital verkoopt meerderheidsbelang in repenfabrikant VSI

Laatst gewijzigd: 27 mei 2024 20:26
NPM Capital doet haar meerderheidsbelang in VSI, producent van functionele voedingsrepen, over aan het Amerikaanse Hearthside Group Holdings LLC.
Door de overname van Europees marktleider VSI (B.V. Vurense Snack Industrie) krijgt Hearthside toegang tot de lucratieve markt van functional foods en in het bijzonder voedingsrepen. Onder de vleugels van de nieuwe Amerikaanse eigenaar kan VSI haar strategische ambities om de Noord-Amerikaanse markt te betreden versneld realiseren.
Het Amerikaanse Hearthside Food Solutions is een van de grootste onafhankelijke bakkerijen in de Verenigde Staten en is een ‘full-service contract’ fabrikant van hoge kwaliteit van graan gemaakte voedings- en snackproducten voor vooraanstaande voedingsmerken. Hearthside Food Solutions is in handen van de private equity-afdeling van Goldman Sachs, Vestar en het management.
Hearthside Group Holdings LLC neemt naast het meerderheidsbelang van NPM Capital ook de overige aandelen over. Investment Director Rutger Ruigrok licht de voorgenomen verkoop kort toe: “De nieuwe Amerikaanse eigenaar wil een strategische partner hebben om in Europa versneld te groeien. VSI krijgt met hen een directe entree in de VS, hierdoor kunnen de groeiambities op dit continent in een versneld tempo worden gerealiseerd.”
VSI maakte de afgelopen tien jaar een significante groei door dankzij een uniek samenwerkingsmodel met klanten. Vanuit een sterke basis op het terrein van R&D, expertise en proces know-how, stelt VSI klanten in staat jaarlijks zo’n 150 nieuwe (klantspecifieke) producten en formules wereldwijd te introduceren.
“NPM Capital heeft onze meerjarige groeistrategie sinds 2012 volop ondersteund en ons als sparring partner daarin actief geholpen”, aldus Gerard Janssens, CEO van VSI. “De kans die zich nu voordoet is voor alle partijen uniek te noemen.”
De voorgenomen overname wordt voorgelegd aan de relevante mededingingsautoriteiten en is onder voorbehoud van het doorlopen van medezeggenschapsprocedures. De transactie wordt naar verwachting dit najaar afgerond.
Gerelateerde artikelen